27.11.18

009 - concept text, under construction


Central Question:

How can I use the visual regime of the passport as a vehicle in order to clarify my own “power” relationship and levels of agency regarding my Taiwanese-Dutch nationality?

Visual Cultures is altijd een regime, als introductie, als het ergens belangrijk om dat Visual Regime te analyseren is dat wel voor mij, refererend naar 1991. Aanscherpen definiƫring voor jezelf en de lezer.

Feedforward Jan:
Question: How can I use the visual regime of the passport as a vehicle in order to clarify my own “power” relationship and levels of agency, considering my Taiwanese-Dutch nationality?

Agency, reclameren, wat me toen was ontzegt. Door onderzoek te doen en te formuleren. Die ik daarvoor ontwikkelt die creĆ«ren mijn agency, en die agency is nodig in VC, op basis van Visual Regime. Visual Regime, handel in stereotypes, mensen die de power hebben om die stereotypes, power of definition. 
My agency, belangrijk deel om die power terug te halen.

Agency en power omdraaien.

Effect van het paspoort, power paper. 3e machtigste paspoort van de wereld. 

Als NL staatsburger heb je grondrechten, recht op van allebei dingen. Staan ook plichten tegenover. De kern is dat je die rechten, politieke rechten onverkort toe, ongeacht je culturele identiteit. Die onvoorwaardelijke rechten in toenemende mate worden bekneld door steeds hardere culture eisen. Als je het niet over je religieuze hart kan krijgen, dan zeggen heel veel mensen in NL, dan ben jij geen echte Nederlander. Dan heb je ook geen recht op het uitoefenen van die dingen. Terwijl het precies andersom is. Een van onze politieke grondrechten is om vanuit religieuze grondredenen mensen te discrimineren. 
Op dat moment gaan die culturele vooroordelen al spelen. 
3 heel breed spectrum van bejegenen die ik naar me hoofd krijg. Dat die culturele scheidslijn er wel degelijk is. Het paspoort is een sterk document, maar het kan niet die culturele druk weerstaan. Het geeft je geen garantie of vrijbrief dat mensen op basis van dat document tot de hunne zullen rekenen. 

Subquestion 1
  1. What is a passport?
  2. What is the visual regime of this document, specifically the Dutch/Taiwanese passport?
  3. How do I want to use this visual as a vehicle to clarify my own take on this matter?
Subquestion 2
  1. Which power relationship is in place regarding an individual and the supplier of the passport, in this case the government?
  2. Which levels of agency am I engaged with as an citizen?
  3. And considering my Taiwanese-Dutch Nationality?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten